Filip Aunvik foran en tavle med formler på Helseinnovasjonssenteret

Uformell prat om formler og oppskrifter

Filip Aunvik er matematikkstudent og i sommer skal han jobbe hos oss. Bli kjent med Filip!

Han er 27 år og opprinnelig fra Frei, og nå straks klar for siste året ved NTNU i fysikk og matematikk, med studieretning Industriell matematikk. Her studeres numerisk analyse, matematisk modellering, implementeringsprosesser, sannsynlighetsberegning og statistikk. Om et år er han ferdig sivilingeniør.

På Helseinnovasjonssenteret er han nå innlosjert for sommeren. Han blir tatt med inn i ulike prosjekt og møter for å få et bilde av hvordan vi jobber og hvordan han kan bidra med sine perspektiv. Totalt skal han være her i 4-5 uker.

På fritiden spiller han dataspill, jogger og baker.

Når koronaen kom fikk jeg interessen for å bake brød, så det har jeg gjort mye. Da blir det mye surdeigsbrød, ut fra en hjemmelaget «starter» eller surdeigskultur. Alle ingredienser måles opp nøye i gram for å få best resultat. På sikt kan jeg eksperimentere mer, og bli kreativ på oppskriftene, sier Filip.

 

Vi reflekterer over hans interesse for nøyaktighet, og at matte, fysikk og kjemi er til stede rundt oss i vår daglige verden og gjøremål. Matematikk lar oss forstå sammenhengene, og fysikk lærer oss hvordan naturen er bygd opp og fungerer. En formel eller en oppskrift, - det er ikke så ulikt! 

Nå blir Filip introdusert til store tema som omstilling, FoUI- drevet implementering og demens, blant annet. Med bakgrunn i matematikk og fysikk kan man gjennom optimering og statistisk læring sammenstille datagrunnlag, slik at det kan gi økt nytte. I flere av våre pågående prosjektet ønsker vi å benytte Filip sin kompetanse til økt anvendelse av datagrunnlag i prosjektene.

- Folk her virker veldig engasjert og «på ballen». Engasjementet for helse smitter kanskje litt over på meg og etter hvert, funderer Filip med et smil.
Selv ønsker han relevant arbeidserfaring.

Hvis jeg kan finne ut mer om hvordan jeg kan bruke det jeg kan i arbeidslivet, så er det det viktigste jeg kan ta med meg. Hvordan jeg kan knytte det opp mot arbeidsfelt, også når sammenhengen ikke er helt opplagt ved første øyekast, avslutter Filip.

0